stage 2 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Laura en Claudia Brugman en Groen - WaarBenJij.nu stage 2 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Laura en Claudia Brugman en Groen - WaarBenJij.nu

stage 2

Blijf op de hoogte en volg Laura en Claudia

19 Februari 2008 | Suriname, Paramaribo

We zijn al een aantal dagen naar onze stageschool geweest. De eerste week hebben we de kinderen geobserveerd en dan vooral gekeken naar het niveau van de kinderen en het verschil tussen de niveaus. Na deze week hadden we voor de kinderen een werkplan gemaakt. De kinderen uit onze groep gaan allemaal weer van voor af aan beginnen met het leren van de letters van het alfabet. We hebben namelijk gemerkt dat de meeste kinderen nog geen een letter of klank kunnen herkennen en ze kunnen het al helemaal niet schrijven. Ze tekenen de letters over, maar ze weten echt niet wat ze nou schrijven. Sommige kinderen kunnen nog niets eens praten!!

De kinderen leren letters aan d.m.v. woorden. Elke week leren de kinderen een nieuw woord. Ze beginnen met het woord MAN. Hierna komen de woorden AAP, MES, DOOS, DUN, etc. We hebben voor elke leerling uit onze groep een schriftje gemaakt met voor elk woord dat ze moeten leren een aantal leuke oefeningen. Na elk nieuw geleerd woord volgt een toets. Wij zijn deze week begonnen met het woordje MAN. Elke week beginnen we met een spannend verhaal over het woord. Dit spreekt de kinderen erg aan. Ze vonden de opdrachten leuk en de meeste kinderen snapten de opdrachten goed. Het viel ons op hoe snel de kinderen klaar waren met de opdrachten. We hadden opeens heel veel tijd over, dus we hebben een aantal leuke leerspelletjes gedaan. Dit vonden de kinderen erg leuk!! We gaan nog wel extra opdrachten en soorten leerspelletjes bedenken voor de kinderen.

De kinderen zijn erg enthousiast en vinden het leuk om bij ons in de groep te zitten. Ze krijgen bij ons namelijk veel meer aandacht en begeleiding dan in hun eigen klas. Het valt ons wel op dat de kinderen nog niet echt manieren hebben meegekregen. Ze schoppen en slaan elkaar en de leerkrachten zeggen hier het volgende over: ‘Zo spelen de kinderen in Suriname’. Verder schrokken wij in het begin van het straffen op school. Wij nemen dit natuurlijk niet over!! Wij hebben sinds deze week het beloningssysteem ingevoerd. Als de kinderen goed werken en zich goed gedragen krijgen ze een compliment, sticker of iets anders leuks. Als de kinderen zich niet goed gedragen en niet hun best doen dan krijgen ze dit natuurlijk niet. Verder is het heel leuk op stage. De docenten zijn allemaal heel vriendelijk en de kinderen zijn ook schatten (ook al zijn ze soms erg brutaal). We leren erg veel op onze stage!! Het is wel erg vermoeiend omdat het resultaat bij deze kinderen maar in hele kleine stapjes is waar te nemen. We gaan ons best doen en laten weten wat de vorderingen zijn!!

Liefs LauenClau

• 19 Februari 2008 - 19:39

Danien:

hoi juffies!!
    goed om te horen dat jullie niet alleen maar vakantie zitten te vieren haha ;) neejhoor, jullie zijn goed bezig daar!

zet m oppp
    xxDanien

• 20 Februari 2008 - 07:02

Anouk:

Hee Laura en Claudia,
    Leuk om te lezen dat jullie zo goed bezig zijn. En dat jullie het gevoel hebben dat jullie daar een heleboel kunnen verbeteren! Hopelijk kunnen de leerkrachten daar een heleboel van jullie leren en nemen ze dat ook van jullie over!
    Veel succes maar weer!
    Groetjes Anouk.

• 20 Februari 2008 - 09:50

Debbie:

Haii meisjes!

Leuk dat de kinderen zo enthousiast zijn! Ben trots op jullie!!! Hier gaat het ook allemaal zijn gangetje! Leuke stage en veel vrij =) Nou, veel plezier nog en kan niet wachten op jullie volgende verhaal!

xxx Debbie

• 20 Februari 2008 - 12:57

Julia!:

hoi laura en claudia,
    ik heb net bij opa en oma de goede gegeeten ( 13.53) Ik horden dat Claudia al berooft was! :( lekker dan op je eerste dag! Je kamer is perfect en alles is er nog ik haal niets weg en ik gebreuk een tafel als kast. Olaf eet bij ons. Gezellig :P nou veel plezier en geluk! (K) Julia (L)

p.s ook van mij opa en oma.
    p.p.s We aten andijvie dat zal jij wel niet meer eten!
    p.p.s wat eet jij dan?

super kus van julia (L)

• 20 Februari 2008 - 13:03

Yvet:

Hey meiden wat gaaf dat jullie daar een beetje de RT'ers aan het uithangen zijn! Zeker een uitdaging!! En na 3 maanden zal je vast wel merken dat er vooruitgang is bij de kinders!

Nou suc6 met jullie projectje

xje

• 20 Februari 2008 - 15:52

Monique:

he meiden, het is dus toch ook wel een beetje vermoeiend daar. Het begon al bijna te lijken of het lui lekker leventje daar is. Ik hoop dat jullie snel vooruitgang bij de kinderen zullen zien en dat de andere leraren dat dan ook zien. Wie weet gaan zij dan ook zien dat straffen niet altijd de juiste manier is!

liefs heel veel suc6 verder xxx

• 21 Februari 2008 - 07:30

Buuf Jolanda :

Hallo meiden,
    het is heel leuk om jullie verhalen te lezen, het enthousiasme straalt er vanaf en dat is bij jullie groepje kinderen al te merken, nu alleen de leerkrachten nog!!!!
    Ga zo door, jullie zijn goed bezig, tot horens maar weer,
    Gr. uit Uitgeest,
    Siem, Rick, Sam en mijn persoontje,
    Mazzzllll!!

• 22 Februari 2008 - 12:12

Saskia:

wauw wat zijn jullie goed bezig!
    super!!
    ben blij dat jullie het zo naar jullie zin hebben, lekker zo verder gaan.
    KUS