Brownsberg! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Laura en Claudia Brugman en Groen - WaarBenJij.nu Brownsberg! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Laura en Claudia Brugman en Groen - WaarBenJij.nu

Brownsberg!

Blijf op de hoogte en volg Laura en Claudia

01 Maart 2008 | Suriname, Paramaribo

Donderdag hebben we dan eindelijk ons eerste trip gedaan. Brownsberg!Brownsberg is een natuurpark en is 6000 hectare groot. Het park ligt ongeveer 112 kilometer ten zuiden van Paramaribo.
Lijkt kort, dus wij dachten ook een uurtje of twee rijden maar niets was minder waar. Na een 4 uur durende rit kwamen we aan. Er waren veel slechte wegen met heeeel veeeel hobbels en kuilen. Ook waren de meeste wegen rood van het bauxiet wat in de grond zit.

Toen we daar aankwamen wilden we direct naar het uitzicht punt. We hadden gelezen dat het een adembenemend uitzicht was over het Brokopondo meer maar… wij zagen helemaal niets! Door de dikke mist en regen! Dat vonden we wel heel erg jammer!!

Toen gingen we verder lopen met ons groepje (ons vieren, een aardig maar ook bekakt stel uit Wassenaar en onze gids Hendrik). We liepen door de jungle op zoek naar de Leoval. de weg was slecht begaanbaar. de boomstronken waren glad door de velen regen en er lagen zeer grote (oranje)plassen. Laura dacht stoer te zijn en even een eigen route te bedenken! helaas was de grond hier iets zachter en drassiger dan verwacht en zakte zijn met volle overgave de oranje baksietgrond in (zie fotos op de andere site).

Maar het was het zeker waard. Leoval is een leuk watervalletje. Aangezien we al aardig bezweet waren gooiden we onze vieze kleren uit voor een verfrissende duik in Leo. Daar uiteraard een kleine fotoshoot gehouden..
Na wat gedoe om onze droog ondergoed aan te krijgen konden we weer verder. Helaas was er geen tijd meer om naar de Ireneval te gaan. Maar dit was uiteindelijk wel beter want na 10 minuten barstte de regen los. We hebben echt ervaren wat een REGENwoud is.
Door de stromende regen liepen we weer terug. Maar we bleven positief en de liederen werden vanuit volle borst gezongen door het hele regenwoud! We konden de lol hier wel van inzien!(haha)

Eenmaal terug op het startpunt waren we nat, koud en hadden honger. Toen kregen we rijst met kip.

Aangezien alles doorweekt was zagen we een beetje op tegen de autorit maar.. toen kwam daar een klein vrouwtje aan. Zij verkocht pangie’s (soort traditionele omslagdoek, letterlijke vertaling: lendedoekje). Dus hebben we maar een veel te lelijke pangie gekocht voor veel te veel geld. Maar dit was wel erg lekker in de auto.

Om 19.00 uur kwamen we weer terug in Paramaribo. Toen lekker rotie gehaald (alleen vergeten te zeggen dat we geen peper wilden.. oeps.) en naar bed.

We hebben brownsberg in zijn ruige situatie mee gemaakt. We vonden de watervallen mooi en ook het oerwoud was bijzonder om te zien. Wel hebben we te weinig kunnen zien en hadden we graag langer willen blijven dus als er nog geld over is…

Het is ons erg goed bevallen en gaan dan ook zeker meerdere tripjes maken!! Natuurlijk komt hier ook uitgebreid verslag van!!

de fotos staan op de site clautjegroen.mijnalbums.nl

Tot snel! Kus LauenClau

• 02 Maart 2008 - 20:36

Willy:

bij al die ellende hoort ook een lende doek.Leuk verhaaltje,maar had het meeste al gehoort via skype.Is die geruite broek de laatste mode in suriname? Leuke foto's.mooi gebied, reden om met mooi weer terug te gaan.Die wegen leken wel op Kenia,met al die rode blubber. kus mama.

• 02 Maart 2008 - 20:52

Monique:

haha Lauraaaaaaa, hoezo eigenwijs?
    Laura kiest haar eigen paadjes wel he lau!
    geeft niet hoor meis, ik had echt medelijden toen ik de foto met je zielige gezichtje en vieze schoentjes zag (ehum)
    Vooral zo doorgaan hoor, want ik vind het erg grappig, hihi!

liefs en xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 02 Maart 2008 - 20:54

Monique:

oh ja!!! en de rest van de foto's waren ook erg leuk hoor!
    Vertellen jullie ook nog wat over jullie criminele buurtje, of valt het nu wel mee?

kusje

• 03 Maart 2008 - 16:31

Jeff:

Hey Lau&Clau!

Ja gaaf he die Tour in Berg en Dal! Ik heb de tour geregeld via Oxygen Ecotours! Deze zijn gevestig aan de waterkant nummer 4! je ziet het vanzelf.. de tour kust 170 SRD.. zijn jullie nog naar het reggeafeest en het trancefeest geweest? heb jullie niet gezien iig.. naja ik zie jullie vast snel weer!

Gr Jeff

• 04 Maart 2008 - 10:00

Saskia:

wat een leuke foto's!
    jammer alleen dat er zoveel regen was en jullie niet hebben kunnen genieten van de mooie uitzichten!
    en Laura, lekker eigenwijs hoor om van het pad te gaan maar je schoenen zien er erg mooi uit.
    wij zijn net terug van onze vakantie in Oostenrijk, heerlijk. alleen veel te warm voor een wintersport.
    Geniet nog maar lekker.
    KUS

• 06 Maart 2008 - 12:07

Donna:

IK MIS JULLIE! Ik moet iedere donderdag alleen met de trein.. want deb heeft een ander rooster.. Het lijkt wel of jullie in het moeras wonen daar op de foto.. haha
    Gaat het goed op jullie stage.. Ik hoop het wel! Veel plezier nog.. Xx uit NEderland

• 07 Maart 2008 - 11:32

Marion:

Hoi Laura ik las in een e mail van Jen.dat je jarig bent zaterdag een fijne dag hoor,gefeliciteerd,veel plezier dikke brazza(geloof dat het surinaams is voor dikke kus)Marion en outjert.
    ps leuke foto s op jullie site

• 07 Maart 2008 - 17:29

Willy:

Hoi Laura,gefeliciteerd met je 20 ste verjaardag, je kaart is onderweg maar ik begrijp van Claudia dat dat weken kan duren, omdat het surinaamse tempo erg laag ligt, daarom feliciteren wij je zo nog extra. Proost, want dat gaan jullie vast doen. Veel plezier.
    gerrit, willy, nicole,laura,jasper.

• 08 Maart 2008 - 13:35

Andy En Anouk:

Lieve Laura,
    Gefeliciteerd met je verjaardag! We hopen dat jullie er samen een hele gezellige dag van maken. Drink er maar lekker een paar borrels op. Dat doen wij ook en dan zullen we natuurlijk aan je denken!
    Veel plezier!

• 08 Maart 2008 - 15:24

De Goede:

Laura van Harte geluk gewenst met je

verjaardag door je surogaat Oma ne Opa

DE GOEDE

Nog heel veel fijne dagen jullie

allen toegewenst tot over een paar

maandjes toedeloe.

• 12 Maart 2008 - 18:53

Wlly:

hoi meiden, jullie worden beroemd in uitgeest.Iedereen vond het een leuk verhaaltje in de uitgeester.Ik ook. En een leuke foto. gr. mama